Készítsünk finomat otthon egész évre
2010.07.24. 14:05
Étcsokis meggylekvár
Hozzávalók: 1 kg magozott meggy, 500 g befőzőcukor extra 2:1, 15 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé.
Tisztítsd meg a meggyet, vedd le a szárát, és magozd ki. A gyümölcsöt botturmix segítségével pürésítsd, majd lassú tűzön tedd fel főni a cukorral. Akár egy órát is rotyoghat így, mivel a meggynek alacsony a pektintartalma, nehezen sűrűsödik. (Hozzáadhatsz esetleg egy almát lereszelve vagy egy bögre ribizlit, ezek a gyümölcsök magas pektintartalmuknál fogva segítik a meggy sűrűsödését.) Add hozzá a befőzőcukrot, és forrald pár percig. Amikor elzárod alatta a gázt, tördeld bele az étcsokoládét, és már töltheted is a tiszta befőttesüvegekbe.
Szárazgőzben hagyd kihűlni, azaz először burkold újságpapírba, majd tedd vastag takaró alá.
forrás: www.nlc.hu
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.